Get To Know: Timboo

Als onderneming die inzet op duurzame en lokale producten plaatst De Gele Flamingo graag de personen en merken waarmee zij samenwerkt in de kijker. Vier keer per jaar laten we daarom een van onze leveranciers aan het woord. Deze keer is het de beurt aan Nathalie en Laura, die ons wat meer zullen vertellen over Timboo.
Get To Know: Timboo

Een warm familiebedrijf

Als onderneming die inzet op duurzame en lokale producten plaatst De Gele Flamingo graag de personen en merken waarmee zij samenwerkt in de kijker. Vier keer per jaar laten we daarom een van onze leveranciers aan het woord. Deze keer is het de beurt aan Nathalie en Laura, die ons wat meer zullen vertellen over Timboo.

Timboo is al een hele tijd te vinden bij De Gele Flamingo. We leerden het kennen via Nathalie, en gaandeweg kwam Laura erbij. Na al die jaren zijn we nog steeds grote fan van hun creaties in bamboetextiel, een duurzaam en natuurlijk alternatief voor katoen. Om ook jullie een kijkje te geven in hun wereld en de verhalen achter hun zachte badjassen, handdoeken, parkleggers… hebben we onlangs met hen samengezeten.

Nieuwsgierig? Installeer je gezellig in je badjas (in bamboetextiel), neem een kopje koffie of thee bij de hand en lees verder!

 

Laten we, voor wie jullie nog niet kent, van start gaan met Timboo zelf. Wie zijn jullie?

Nathalie: “Mijn schoonfamilie is reeds meer dan 40 jaar actief in de babysector, en 20 jaar geleden ben ik daar dankzij hen geleidelijk aan ingerold. Wanneer ik dan zelf zwanger was, merkte ik – net als Sophie van De Gele Flamingo – dat ik iets miste. De stap was snel gezet, en zo is in 2005 Timboo geboren. De kennis en ervaring die we reeds hadden dankzij het familiebedrijf, en het bamboetextiel dat we net hadden leren kennen hebben daar natuurlijk toe bijgedragen.”

Laura: “Ik leerde Timboo enkele jaren geleden kennen, en ben er zo’n 4,5 jaar geleden bij gekomen als vertegenwoordiger, ondertussen heb ik ook zelf een dochtertje gekregen.”

“Hoewel ik al van voor de geboorte van mijn dochter overtuigd was van onze producten, leer ik ze nu op een heel andere manier kennen. De slabbetjes, badcape, poncho… we hebben ondertussen het volledige gamma in huis. Dat komt ook mooi van pas bij het uitoefenen van mijn job, want ik kan gewoon mijn eigen ervaringen met Timboo en bamboetextiel delen.”

 

Bamboetextiel is niet voor de hand liggend, hoe hebben jullie deze stof ontdekt?

Nathalie: “We bezoeken regelmatig stoffenbeurzen, leveranciers, productiehuizen… om mee te blijven met de nieuwste ontwikkelingen en inspiratie op te doen. Zo kwamen we in 2005 in contact met ‘bamboetextiel’. We zagen al snel de voordelen van bamboe in ten opzichte van gewoon katoen.

Zo is bamboetextiel veel zachter: het is in feite uit zichzelf zacht wanneer je het na het wassen aan de lucht laat drogen. Daarnaast absorbeert het beter.”

Laura: “Klopt! Met de handdoeken van Timboo kan ik mijn dochtertje bijna droogknuffelen, in plaats van droog te wrijven.”

“Bamboetextiel is ook veel ecologischer dan katoen. Het proces om bamboetextiel te bekomen is immers veel minder intensief, en er worden daarbij geen pesticiden gebruikt. Wanneer je weet dat het in de eerste plaats is om voor je kindje te gebruiken is dat toch wel een groot pluspunt.”

 

Waar halen jullie inspiratie voor jullie collecties?

Laura: “Wij halen onze inspiratie uit jonge gezinnen, en wat zij tegenwoordig nodig hebben zodat hun kindje niets tekort komt.”

“Daarnaast brainstormen we steeds met het volledige team, iets waaraan je merkt dat we nog steeds een hecht familiebedrijf zijn, ook al is Timboo al wat uitgebreid ondertussen en zijn er – net als mezelf – al medewerkers van buitenaf bijgekomen.

We hebben allemaal onze eigen sterktes, en vullen elkaar goed aan om tot nieuwe ideeën te komen en die ook te realiseren.”

Nathalie: “Vooraleer iets nieuws op de markt wordt gebracht gaat daar dan ook wel wat tijd over, zodat het idee kan rijpen en we er met het volledige team achter staan. We proberen daarvoor steeds ‘back to the basics’ te gaan, en te kijken naar wat de basis-uitset is voor een baby’tje.”

Laura: “We leggen onszelf ook geen druk op op dat vlak, het zijn zaken stap voor stap moeten groeien.”

 

Hebben jullie een favoriet item in jullie collectie?

Laura: “Eigenlijk heb ik twee favorieten. Thuis is het de XL badcape. We gebruiken die dagelijks voor onze dochter. Op vakantie is het dan weer de poncho. Die is ideaal voor aan het zwembad of aan het strand. Je trekt het over hun hoofdje en ze hebben direct lekker warm.”

“En de slabbetjes – mocht ik nog een derde mogen toevoegen – ook die gebruiken we dagelijks.”

Nathalie: “Zelf gebruik ik vooral nog de handdoeken en badjassen nu, omdat er bij ons in de familie niet echt kleine kindjes meer zijn. Toch is mijn favoriete item ook het slabbetje.”

Daar zit een Timboo-kindje, denk ik dan.

“Wanneer ik op restaurant een kindje zie dat er eentje van ons aanheeft, maakt me dat enorm fier. Daar zit een Timboo-kindje, denk ik dan. Die voldoening is uiteindelijk waardoor je met zoveel passie en energie je werk doet.”

 

Wat zijn jullie verdere ambities met Timboo?

Laura: “We houden onze ogen en oren steeds open om mee te blijven met de laatste baby-trends, en luisteren steeds naar onze klanten. Zo hebben we van verschillende gehoord dat zij onze poncho ook heel fijn zouden vinden voor hun al wat oudere kindjes, misschien wordt er binnenkort dus een nieuw item toegevoegd aan de Timboo-collectie…”

Nathalie: “Het belangrijkste voor ons is dat wat we ook doen, het aansluit bij ons verhaal. Doordat onze visie en focus op de lange termijn liggen, hechten we veel belang aan de kwaliteit van onze producten. Die willen we dan ook blijven garanderen. Verder zouden we Timboo graag nog meer op de kaart zetten op internationaal vlak.”

 

Ontdek hier de volledige collectie van Timboo online bij De Gele Flamingo.