Starten met vaste voeding? Ontdek handige eetsets!

Starten met vaste voeding? Ontdek handige eetsets!

Start je binnenkort met vaste voeding bij je kindje? Of ben je al van start gegaan, maar kan je wel wat hulpmiddeltjes gebruiken? Weet je niet precies welke bordjes, kommetjes en bestekjes ideaal zijn voor startende kindjes of wil je kleine flamingo al zelfstandig leren eten en kan je wel wat tips gebruiken? We hebben onze toppertjes verzameld in deze blog! Handig!

Zowel voor kindjes die starten met vaste voeding, vanaf 4 maanden of vanaf 6 maanden, of voor kindjes die zelfstandig willen (leren) eten, zijn de zelfklevende bordjes en kommetjes van Minikoioi ideaal. Onderaan het siliconen bord of kommetje is een grote zuignap bevestigd, waardoor het bord gewoon aan de tafel of eettablet blijft kleven. Ideaal voor de eerste hapjes.

Je hoeft je dus zeker geen zorgen te maken dat je kamer onder de groentenpap hangt wanneer je even niet oplet ☺!  

 

De items van Minikoioi zijn gemaakt van silicone en mogen gewoon in de vaatwasser én microgolfoven. De kommetjes hebben ook een handig dekseltje, zo kan je het ook bewaren in de microgolf of diepvriezer.

Ook Done By Deer heeft enkele "stick 'n stay" bordjes in zijn gamma.

Welke lepeltjes gebruik je voor de eerste keer lepelvoeding? Wij raden een zacht siliconen lepeltje aan. De starterslepeltjes van Skip Hop, Béaba en Oxo Tot zijn smal en flexibel en zacht, ideaal voor de kleine babymond.

Je baby is immers steeds de speen van een fles of tepel gewoon, en moet nu wennen aan de structuur van een lepel. Dan is een flexibel lepeltje ideaal om te starten.

Wil je kindje zelf al een lepel vasthouden? De Liva lepeltjes van Liewood hebben een groot handvat met antislip, handig voor kleine handjes. 

 

 

Bovendien heeft het mondstuk een extra ribbeltje, waardoor je kindje de lepel niet te ver in zijn/haar mond zal steken.

Wil je je baby zelf leren water drinken? Ook hier start je best met een drinkbeker met zacht mondstukje.

De drinkbeker van Oxo Tot  heeft een uniek design. De zachte drinktuit heeft de vorm van een amandel. Op die manier opent de tuit zich onmiddellijk als de lippen van het kindje aansluiten.

De bovenkant van de beker heeft een een uitsparing, waardoor het neusje niet plat gedrukt wordt als de beker kantelt. Je kan de beker afsluiten waardoor je deze ook gewoon kan meenemen in je luiertas! 

Kies je liever ineens voor een open beker? Dan is een siliconen beker met handvaten ideaal. De bekers van Liewood zijn gemaakt van silicone. No worries als je kindje er eens mee gooit of laat vallen. 😜

 

Ook de bekers van Béaba zijn super en bovendien thermisch, waardoor de drank ook warm of koud blijft on-the-go. Leer je je baby liever ineens van een beker zonder tuit drinken, dan is de Transition Cup van Oxo Tot top, later ook te gebruiken als gewone drinkbeker.

Never enough slabbetjes 😁? De handigste slabben voor zelfstandige etertjes zijn liefst GROOT. Onze favoriet? Slabbetjes met mouwen, zoals die van Liewood, Timboo en Done By Deer. Ook siliconen slabben met opvangbakje onderaan zijn een hit.

Je kan deze bovendien meteen weer afspoelen en weer gebruiken. Ook als je onderweg bent of op vakantie, hoef je dus slechts één slab mee te nemen! Musthave voor onder je kinderstoel?

Een knoeimat, zoals die van Everleigh & me of Toddlekind! Zo blijft je vloer lekker schoon. 

 

 

Neem je graag warme hapjes mee? De thermische food jars van Liewood en Konges Slojd houden het hapje van je baby lekker warm, ook prima geschikt voor grotere stukken voor de rapley methodeIn de zomer kan het bijvoorbeeld ook gekoeld fruit koud houden. Later is dit thermische bewaardoosje ook fijn om mee naar school te nemen.

 

Wil je je kindje kennis laten maken met nieuwe smaken?  Laat je baby wennen aan nieuwe smaken met de Self Feeder van Minikoioi. Deze siliconen bijtring  kan je vullen met stukjes fruit of (warme/rauwe) groenten zodat je kindje er al sabbelend de smaak van leert kennen.

Komen er tandjes door en heeft je baby er last van? Dan kan je er ook gekoeld fruit in doen om de hinder van doorkomende tandjes te verlichten.

 

 Ontdek al onze handige eetsets, tableware, drinkbekers en bestekjes hier.