Why we love: Leander Matty Verschoonkussen

Why we love: Leander Matty Verschoonkussen

Er is zoveel keuze in allerlei verschillende verzorgingskussens met allemaal steeds goede kenmerken. Toch steekt er toch al zeker eentje met kop en schouders bovenuit en dat is onze all time favourite: de Leander Matty! 😍

Waarom nu eigenlijk een matty? Wat maakt dat een matty aankleedkussen nu beter is dan een ander verzorgingskussen? Voelt het niet koud aan? Is het duurzaam?

Wij beantwoorden al je vragen en vertellen je graag waarom het waskussen van Leander een echte musthave is in huis.

 

Duurzaam & hygiënisch waskussen

Het Leander aankleedkussen is gemaakt van gegoten PUR schuim met een gelamineerde houten plank aan de achterkant. Het kussen is 70 x 50 x 11 cm groot, een ideaal formaatje! Met het matty aankleedkussen heb je geen hoezen meer nodig die je steeds moet uitwassen en net daarom is het een superduurzaam product. Het verzorgingskussen is volledig ready to use!

Het Leander Matty waskussen is eenvoudig schoon te maken met een textieldoek, een beetje water en milde zeep. Je kan hem ook desinfecteren met een textieldoek met alcohol 70%. Bovendien zitten er ook geen naden of scheuren in het waskussen, waardoor je alles superproper maakt. Een 10/10 wat betreft hygiëne dus!

Je geeft dit waskussen achteraf makkelijk door aan je zus, nicht, vriendin of je verkoopt hem door voor een goed prijsje. De kwaliteit is top, je hebt er generaties lang plezier aan!

Volledig veilig voor jouw baby

De Leander Matty heeft verhoogde zijkanten en dat maakt het helemaal veilig voor je kindje wanneer je hem/haar verschoont. Door de verhoogde zijkanten hoeft het waskussen dus niet per se tussen een barrière te liggen. De hoge zijden voorkomen het omrollen van je baby. Je kan dit verzorgingskussen dus ook perfect los op tafel, kast of op het aanrecht gebruiken. #handig

De onderkant van het waskussen is voorzien van vier rubberen voetjes wat zorgt voor een antislipbasis. Volledig slijtvast & duurzaam. Leander biedt ook drie jaar garantie op deze matty, dubbelhandig!

Ook heel veel ziekenhuizen maken gebruik van deze handige Leander matty's. Zij zijn helemaal overtuigd van de kwaliteit, duurzaamheid én veiligheid die het je kindje geeft tijdens de verzorging van je baby. We love it!

Voelt het waskussen niet te koud aan zonder hoes voor mijn kindje?

We begrijpen helemaal waarom je dat denkt, maar dat is dus zeker niet het geval. Het aankleedkussen van Leander voelt zacht aan en is ook nog eens waterdicht!

Leander heeft een materiaal gekozen voor het matty verschoningskussen dat aanvoelt als huid. Daardoor past dit oppervlak zich perfect en snel aan, aan de lichaamstemperatuur van je kindje. YAY!

Kom zeker eens langs in onze Baby Concept Store in Zoersel. Hier kan je de Leander matty met eigen ogen bekijken én voelen! Onze fysieke winkel bevindt zich op de Handelslei 122, 2980 Zoersel. Hopelijk zien we elkaar daar!

Of zet de Matty meteen op je geboortelijst. Geloof ons, je gaat hem niet meer kunnen missen & wij zijn al helemaal benieuwd naar jouw ervaringen met deze favoriet!

Leuke Leander accessoires

De Leander Matty Topper kan je gebruiken als kleine handdoek of leg je onder je kindje tijdens het verschonen. Deze topper geeft extra bescherming aan je verzorgingskussen en helpt bij kleine ongelukjes!

De topper van Leander is gemaakt van zachte, biologische katoenen badstof. Deze doek is omkeerbaar, dus je hebt ook meteen twee kleuropties! Handig als je de ene kleur na een tijdje eventjes beu bent.

R E V I E W S

Charlotte en Henry

Wij kregen de Leander Matty van @de_gele_flamingo om uit te testen. Wij kozen de kleur cappuccino omdat wij Maurice’je zijn kamer allemaal in de beige tinten hebben ingericht. De verzorgmat past echt helemaal in Maurice zijn kamer.

Toen we deze kregen voelde ik al dat het een zware doos was en inderdaad een redelijke zware verzorgmat. Onderaan is deze verstevigd en heeft antislip dopjes zodat de verzorgmat niet van de commode schuift.
De mat is redelijk zwaar maar dit wil ook wel zeggen dat deze van goede kwaliteit is en stevig is.


De mat is echt zacht. Precies een ‘babyvelleke’. Ook voelt deze niet koud aan. Ik dacht eerst dat het nogal koud ging aanvoelen zeker als hij pas uit zijn badje kwam maar dit is zeker geen waar.
Mocht je een koud kamertje hebben of een kindje die gevoelig is aan de koude dan kan je bijvoorbeeld eerst een warmtekruik eventjes kort opwarmen en op de mat leggen. Deze neemt de warmte mooi op maar voor ons is dit niet nodig.

Het voordeel van de Leander Matty is dat je niet telkens een hoes moet wassen (en strijken) maar gewoon met een vochtige doek kan proper maken.
Met een jongetje is dit wel eens handig ☺️. Het is ook makkelijk dat je doek niet direct vuil is bij het inwrijven met bodylotion of olie.

 


Ook als ze uit hun badje komen is je hoes niet nat. Wij leggen er gewoon een handdoek op om hem in te wikkelen en eenmaal droog dan leggen we Maurice gewoon op de verzorgmat zonder doek. Ook gemakkelijk is dat het een antislip is. Maurice begint graag op zijn voetjes te slaan en zo kan hij niet wegglijden.

Ook het design is zeer mooi. Het is een sober verzorgkussen maar wel met dat tikkeltje meer. De mat sprak mij direct aan omdat het iets anders is dan de anderen.
Toen ik deze mat zag was ik er direct verliefd op. Ik zou de Leander Matty sterk aanbevelen.
Hoge kwaliteit, mooi design, stevig, zacht, handig en bespaard je een hoop was en strijk.
Ze is niet goedkoop maar als je berekent hoeveel een gewoon verzorgkussen kost en dan nog wat reservehoezen (en de wasjes die je moet draaien) dan lig je er een pak boven.

Op de site van de gele flamingo kan je al de kleuren terugvinden.

Kim

Twijfel je of de Matty echt zo handig is?

Wij hebben de Matty Wood Rose getest, de foto laat denk ik zien hoe blij Livia er mee is!

We hadden voor de Matty Wood Rose een verschoningsmandje. Maar dat bleef niet zo stevig op onze commode staan.

Nu Livia wat groter is draait ze steeds om tijdens het verschonen en verschuift het mandje alle kanten op. De Matty zorgt ervoor dat Livia kan bewegen maar het kussen blijft liggen waardoor er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Door de opstaande rand is het voor mij als mama ook een stuk makkelijker om haar op het kussen te laten liggen want ze rolt er niet zomaar meer vanaf. Daarnaast is de Matty Wood Rose erg mooi van kleur! Hij ligt heerlijk zacht en kunt hem super makkelijk schoonmaken (want er gebeuren nog wel eens ongelukjes ;-)). Wil je een mooi verschoningskussen dat goed en stevig blijft liggen op de commode en er ook nog eens heel mooi uit ziet, dan is dit zeker een goede keuze! Wij zijn er heel blij mee!

 

Justyna

Als eerste wil ik zeggen dat ik de Leander Matty ge-wel-dig vind!

Het mooiste vind ik dat ik geen hoezen meer nodig heb om het erom heen te doen! Ongelukjes veeg ik zo weg, en hoef ik niet alles te verschonen. Dat is al een gigantische plus. 

De Leander Matty staat erg stabiel op de commode. Ik heb geprobeerd om het te verschuiven, maar het blijft erg goed op de plek staan. Dit heb ik met mijn normale verschoon kussen anders gehad. Die gleed alle kanten op. 

M'n kindje gaat nog in een tummy tub in bad waardoor ik haar inzeep op de verschoon kussen. Mijn vorige kussen had een kussenhoes en daardoor was deze helemaal nat. Met de Leander Matty heb ik dit probleem gelukkig niet! 

De schuim is niet te zacht en ook niet te hard waardoor het prettig is voor je kindje. Ook is het niet te koud waardoor je kindje er eventueel bloot op kan liggen. 

Ik ben er met andere woorden heel blij mee en zou geen andere verschoon kussen meer willen! 

 

Annelies V.C.

Ik werd meteen verliefd op de mooie kleur en vorm van de Matty. Eindelijk heb ik een elegant verschoonkussen gevonden! We hadden al een tijdje een gewoon verschoonkussen op onze commode, maar dit verschoof steeds. Hierdoor was ik bang dat ons dochtertje er af zou kunnen glijden.

De Matty is zo stevig en door de anti-slip onderaan blijft hij mooi op zijn plaats liggen. Hierdoor vind ik hem veel veiliger en een 'standaard' verzorgingskussen. Ook de verhoogde rand aan het hoofdeinde vind ik een groot pluspunt. Zo hoef je niet te vrezen dat je actievere peuter zijn hoofdje zou stoten tegen de muur.

Aanvankelijk was ik bang dat de Matty te hard en te koud zou zijn. Maar ook zonder tetradoek ligt hij heerlijk zacht en voelt hij helemaal niet koud aan. Ik had online gelezen dat hij wat aanvoelt alsof je baby in je armen zou liggen, maar dat kon ik moeilijk geloven. Toch moet ik mijn mening hierover herzien nu ik hem al een tijdje gebruik. Je kan het inderdaad vergelijken met de zachtheid van de huid. Hij voelt ook helemaal niet koud of plastiekerig aan.

 

Hij neemt mooi de omgevingstemperatuur van de kamer aan. Ook qua onderhoud is hij supergemakkelijk. Ik maak hem gewoon schoon met een vochtige doek. En na een incidentje met een spuitluier zijn er geen plekken achtergebleven.

Terwijl dit bij ons vorige verzorgingskussen wel in de plastiek hoes was getrokken. De Matty is wel een duurder kussen. Maar hij is volgens mij de investering meer dan waard. Je krijgt er een mooi, duurzaam, makkelijk te onderhouden en vooral veilig kussen voor in de plaats. Ik overweeg zelfs om nog een tweede kussen aan te schaffen voor de commode beneden want ik vind het naast een topproduct ook nog een echte eyecather!

Larissa

Wij waren de gelukkige winnaar en mochten van De Gele Flamingo de Leander Matty uittesten.

Hij werd super snel geleverd en heeft meteen ons hart veroverd! Bij het openen van de doos was ik al onmiddellijk verkocht aan de prachtige kleur. Wij kozen voor de kleur Wood Rose. Een prachtig zacht/vuil roze kleur & past perfect op Alixe haar kamertje. Ook het design is simplistisch en strak, helemaal mijn ding!

Het verschoningskussen is heel erg stevig, maar toch mals genoeg om het lekker aangenaam te maken. De kwaliteit is echt top! Ik ben 100% zeker dat we hier jaren plezier aan gaan beleven!

Het handigste aan het kussen vind ik dat er geen waskussenhoes overheen moet.. Iedereen kent het wel, even een onoplettend momentje of de pamper iets te snel weggenomen en hopla: weer een hoes bij op die gigantische wasstapel.. Gedaan met deze extra wasjes, want dankzij het gegoten PUR schuim, dat waterdicht is, kan je het kussen meteen afwassen. Ik was een beetje bang dat het materiaal ook koud zou aanvoelen in vergelijking met een hoes. Maar dit is helemaal niet het geval.

Hoewel de afmetingen ongeveer gelijk zijn aan een standaardverschoonkussen, lijkt het wel alsof Alixe hierop veel meer plaats heeft, waardoor ik er zeker van ben dat we dit kussen veel langer zullen kunnen gebruiken. dan een standaard verschoningskussen.

 

Ze heeft ook al een tijdje het draaien en rollen goed onder de knie en is enorm nieuwsgierig naar de spulletjes rondom haar. De verhoogde randen zorgen ervoor dat ze niet zo makkelijk kan omrollen en dit geeft me een veel veiliger gevoel.

Toen we Alixe haar kamertje kochten, kozen we ervoor om geen bladvergroter te gebruiken op de commode. Achteraf gezien had ik hier toch een beetje spijt van. Dit probleem is nu dan ook opgelost, want doordat het Matty kussen zo stevig is en aan de onderkant voorzien is van anti-slip kan je dit ook in de lengte op de commode leggen. De anti-slip is trouwens ook echt top, het beweegt nog geen millimeter! Zo enorm handig!

Connie - Kraamzorg

Ik heb de leander matty uitvoerig getest. Wat een geweldige mat is dit, veilig en zeker comfortabel! Hij is erg prettig in gebruik!

Zeker doordat het hoofdeind wat hoger ligt dit erg comfortabel, zeker ook bij de baby die makkelijk spuugt of opgeeft. Je kan hem makkelijk zonder extra handdoek gebruiken want hij is ook niet koud of hard!

Ik raad hem dus ook zeker aan bij al mijn kraamgezinnen! Ook de kleur vond ik super! Dus de leander matty is echt een geweldig kussen!👍👍